Din punct de vedere turistic, va putem asista in:

> Stabilirea traseelor (mare, munte, orase, obiective istorice, religioase etc) in functie de sedintele la dentist;
> Stabilirea meniurilor si a formelor de distractie;
> Stabilirea costurilor si preturilor aferente vacantei, precum si a clasei hoteliere, in ce priveste cazarea;

Electric Castle

Electric Castle este cel mai mare festival de muzica din Romania, ce se desfasoara in fiecare an la Castelul Banffy de la Bontida. Este primul festival din Romania care a mutat muzica electronica si concertele live pe scenele indoor sau in aer liber ale unui castel. Prin intregul sau concept Electric Castle isi propune sa revolutioneze modul prin care tinerii interactioneaza cu muzica.

Orasul Gherla

Gherla, oras infloritor, binecuvantat de Dumnezeu, admirat si mentionat de calatori celebri, ridicat la rangul de „Oras liber regesc” in 1786 de catre Curtea vieneza si mult admirat de cei ce il viziteaza, ne fascineaza si acum la 723 de ani de la prima sa atestare documentara, avand impregnat in el un parfum de epoca cu iz de burg si cu acel „joie de vivre” invidiat de multe alte orase.

Castelul Banffy – Bontida

Castelul Bánffy de la Bonțida este cel mai mare castel din Transilvania. A fost construit între 1437 și 1543 și apare menționat într-un raport militar din 1680 care spune că existau fortificații în jurul conacului. În secolul 18, Dionisie/Denes Bánffya încercat să reproducă frumusețea parcurilor de la Versailles și Schonbrunn la castel, drept pentru care a apelat la grădinarul Johann Christian Erras. Acesta a proiectat o grădină cu fazani și un sistem de alei în formă de trident. Aleile tridentului aveau, fiecare, 1.000 de metri și erau mărginite de tei.

Mănăstirea Nicula

Mănăstirea Nicula este cunoscută ca unul dintre cele mai vechi aşezăminte monahale din spaţiul românesc – 1552; şcoală pentru „grija sufletelor şi învăţătura pruncilor” – 1659; centru de spiritualitate şi cultură prin: Icoana făcătoare de minuni, pelerinaj şi pictura pe sticlă – 1699.

Baile Figa

Statiunea se intinde pe 15 hectare si este asezata intr-o depresiune inconjurata de paduri, la doar 3 km de orasul Beclean. La Baile Figa vei gasi un loc perfect de relaxare, peisagistica locului find realizata in acest scop. Aici vei gasi o oaza de sanatate avand in vedere ca proprietatile apei sarate si a namolului sunt asemanatoare cu cele de la Techirghiol.

Baile Toroc – Dej

Parcul balnear care are o suprafață totală de 40.000 de mp pătrați s-a inaugurat oficial în data de 15 mai 2010 și cuprinde terenuri sportive (tenis, fotbal), bazine pentru copii, bazine cu nămol, bazin acoperit și un bazin cu apă sarată (în suprafață de 1.600 mp).
S-au dat în folosință 2.200 mp pentru spații comerciale (terase, restaurante) și s-au amenajat alei pietonale (250 de metri).

Baile Cojocna

Baile Cojocna sunt situate in partea estica a comunei Cojocna din judetul Cluj, pe versantul stang al paraului Valea Sarata. Zona Cojocna este cunoscuta inca din perioada ocupatiei romane pentru exploatarea zacamintelor de sare. Minele se sare au fost folosite pana in Evul Mediu.

Salina Turda

Exploatarea sării a început în zonă din perioada romană. La începutul secolului al XVIII-lea, minele de sare de la Turda erau cele mai importante mine de sare din Transilvania. Salina Turda constituie astăzi un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelentă de conservare a lucrărilor miniere și a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au făcut ca istoria și legenda să se împletească armonios aici.

Castrul roman Potaisa

Cel mai important monument istorico-arheologic al oraşului Turda este castrul roman Potaissa al Legiunii a V-a Macedonica, de pe platoul numit Dealul Cetăţii. Castrul a fost construit de către această legiune în anul 168.
Castrul roman Potaissa din Turda este înscris pe lista monumentelor istorice din judeţul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional din România în anul 2010 (cod LMI CJ-I-s-A-07208).

Cheile Turzii

Au o lungime de 2.900 m și o înălțime a pereților de până la 300 m. Cheile ocupă o suprafață de 324 ha și s-au format prin erodarea rocii de calcar jurasic de către râul Hășdate. Cheile Turzii oferă un peisaj carstic de o rară sălbăticie: stânci înalte și abrupte, creste ascuțite, turnuri de piatră, vâlcele pietroase, grohotișuri, arcade etc. Conține peste 1.000 de specii de plante și animale, dintre care și unele reprezentând elemente rare, cum e acvila de stâncă.

Cascada Rachitele

Cascada Răchițele numită și Vălul Miresei este situată pe Valea Stanciului în apropiere de satul Răchițele (Munții Apuseni). Cascada are aproximativ 50 de metri înălțime, pe 2 trepte și este situată la o altitudine de aproximativ 1000 m. Este una dintre cele mai frumoase cascade din România; iarna peretele stâncos îngheață devenind un excelent loc de escaladare pe gheață.

Statiunea Muntele Baisorii

Este situată pe teritoriul comunei Băișoara. Stațiunea deține 5 pârtii de schi pentru iubitorii sporturilor de iarnă, dotate cu mijloace de transport pe cablu, în lungime totală de aproximativ 4,5 km.
În stațiune se ajunge pe un drum modernizat, ce se desprinde din DJ 107M în Băișoara și urcă 10 km pe valea Ierta până în satul Muntele Băișorii, apoi încă 8 km până în stațiune. Distanța Cluj-Napoca – stațiunea Muntele Băișorii este de aproximativ 60 km.

Cetatea Bologa

Cetatea de la Bologa se află în cadrul localităţii Bologa din judeţul Cluj. Un castrum antic roman, numit Resculum este cea mai veche aşezare din zonă specificată în documente. A fost ridicat în jurul anului 106 D.C., drept garnizoană a Cohortei II „Hispanorum”, a cărei misiune era, probabil, apărarea graniţei Imperiului Roman. Pe măsură ce romanii au încercat să consolideze graniţele, în secolul II D.C. au fost aduşi colonişti din Grecia, se crede din zona Patras.

Lacul Fantanele

Lacul Beliș-Fântânele este un lac artificial de acumulare, situat în vestul județului Cluj, în partea nordică a Munților Apuseni, la punctul de întâlnire între Munții Gilăului (est), Munții Vlădeasa (vest) și muntele Mare (sud). A fost amenajat în perioada 1970 – 1974 cu scop hidroenergetic, pe cursul râului Someșul Cald. Are o suprafață de 9,8 kmp și o lungime de 13 km, fiind situat la o altitudine de 990 m.

Cheile Turenilor

Cheile Turenilor sunt declarate rezervație naturală, suprafața protejată fiind de 29 ha, în zonă fiind descoperite 53 de complexe de locuire, datate începând cu neoliticul mijlociu. Cheile au o lungime de 1.850 m, iar pereții (înalți de 100-150 m) sunt decorați cu diferite forme carstice: cascade, marmite, peșteri.În cheile Turenilor există peste 20 de peșteri.

Valea Draganului

Pentru iubitorii de munte si amatorii de fotografii, cetati si baraje magnifice Bologa si Valea Draganului reprezinta una din solutiile cele mai bune pentru petrecerea unei zile sau a unui weekend in muntii Apuseni. Cetatea medievala de la Bologa, situata pe inaltimea de la confluenta Crisului Repede cu Sebesul, este una dintre cele mai interesante fortificatii.