Informatii pentru pacienti despre implanturi cu incarcare imediata

Implanturile cu incarcare imediata nu sunt o descoperire recenta, ele dateaza din anii ’70 – dr Julliet, Scortteci-Franta, urmati in dezvoltarea acestor implanturi pana astazi de dr Mutter, Kopp si prof dr Ihde. De atunci si pana astazi au aparut noi tehnici de inserare a implanturilor: fara incizie, postextractional, bypass de nerv mandibular. Toate aceste noi tipuri de implantare au fost posibile datorita unui colectiv international de medici in frunte cu prof dr Ihde Stefan, care au dezvoltat si modificat tehnici de inserare a implantelor si de imbunatatire a acestora. Avantajul major al acestor tehnici de inserare al acestor implanturi este dat de posibilitatea incarcarii imediate, inclusiv la pacienti cu boli sistemice gen diabet zaharat.

Implanturile cu incarcare imediata se impart in 3 mari categorii:
– implanturi cu incarcare imediata de compresie tip KOS, KOS+, KOS micro, KOS TX, la pacienti cu oferta osoasa buna si fara boli sistemice
– implanturi cu incarcare imediata bicorticale tip BOI, ce pot fi utilizate in toate tipurile de oferte osoase si la pacienti cu anumite boli sistemice
– implanturi cu incarcare imediata tip BCS multicorticale, ce pot fi utilizate si fara incizie in toate tipurile de oferte osoase si la pacienti cu anumite boli sistemice.


Lucrarile protetice ce trebuie executate intr-un timp scurt 3-4 zile sunt in cea mai mare parte lucrari metaloacrilice cu dinti prefabricati din compozit. Acestea pot ramane ca si lucrari definitive sau pot fi schimbate dupa 9-12 luni cu lucrari metaloceramice sau zirconiu. Aceasta se datoreaza faptului ca zona postextractionala are o vindecare estetica imprevizibila, care este mascata in primele luni prin aceste lucrari metaloacrilice. Atat in implanturile cu incarcare imediata, cat si in cele multifazice, vindecarea tesuturilor moi si a celor dure este la fel, diferenta este data de posibilitatea de rezolvare a cazului imediat, fara perioade lungi de asteptare postextractionala, aditii, sinus lift, de luni sau ani de zile pana la finalizare, precum si posibilitatea rezolvarii cazurilor dificile cu atrofie de maxilar si mandibula.

Tipuri de implanturi cu incarcare imediata

Tipuri de implanturi multifazice